Klik hier voor de online versie


24 september 2014

Klant aan het woord: De heer Jan Herman Meijer

Van een 280 GE uit 1983 naar een 230 GE uit 1989.

In 2009 kocht ik een rode Mercedes 280GE in Noord Brabant. De auto, met Puch stuur, kreeg al snel de bijnaam het “rode duiveltje”. Het was eigenlijk de bedoeling dat hij bij ons Franse vakantiehuis zou staan. Off-road mogelijkheden genoeg en af en toe kon hij zijn diensten bewijzen bij het kappen van hout. Het hele gezin had plezier in de rode auto, al verbleef hij in de praktijk meer in Nederland, zeker toen dochter Roos haar rijbewijs haalde. Het is wel echt stoer om op je 18e met je rijbewijs op zak in een G-Klasse naar school te rijden. Het was bekend dat de 280 GE wat extra onderhoud nodig had en niet geheel roestvrij was. Het team van Cor Millenaar heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat de auto in juiste conditie bleef.

Dan komt toch het moment waarop je je afvraagt; is er wellicht een G-Klasse die ook die stoere en klassieke uitstraling heeft, die goed onderhanden is genomen door Cor Millenaar, maar net iets meer comfort biedt (achterruitverwarming, een achterruitenwisser en iets stiller bijvoorbeeld)? Ook een auto waar je lekker mee naar Frankrijk of Noorwegen kunt rijden. Het werd een 230GE met 5 bak. Strak metallic grijs, met originele Recaro stoelen. Een plaatje om te zien.

Onlangs reden we ermee naar Midden Frankrijk. Dakje open, muziekje aan ( de I phone staat via blue tooth), echt genieten. Je zit lekker hoog en hebt goed overzicht. Het rijden in een G en nu ook in deze, die zo mooi gerestaureerd is, is altijd een feest. Is deze 230 GE minder snel dan mijn vorige 280 GE? De 230 rijdt iets rustiger, hij komt in heuvel- en bergterrein best wel goed mee. En ach, als iemand echt hard wilt rijden dan moet hij of zij maar een ander type Mercedes nemen.

En van de leuke dingen is dat wij onderweg regelmatig door mensen worden aangesproken en ons complimenteren met onze mooie auto!

   

 

 

Meer nieuws...Om te verzekeren dat u al onze emails ontvangt, raden wij u aan de afzender van
deze nieuwsbrief aan uw adressenbestand toe te voegen