Klik hier voor de online versie


11 april 2014

Hoe restaureer je een G500 van 1999?

De Mercedes-Benz G-Klasse bestaat dit jaar 35 jaar. Door de jaren heen is de G-Klasse qua uiterlijk / exterieur niet veel verandert. Het interieur daarentegen wel. We krijgen uiteraard veel meningen te horen over de aanpassingen die ons icoon ondergaat. Sommige hiervan vinden bijvoorbeeld het nieuwe interieur en de nieuwe moderne aspecten, zoals LED dagrijverlichting en het nieuwe dashboard, niet geheel G-waardig. Zij beamen de echte nostalgie van de G-Klasse en verkiezen dit boven het nieuwste type.

Zo ook een van onze gewaardeerde relaties die in het bezit is van een G500 uit bouwjaar 1999. Al jaren zeer gehecht aan zijn trouwe vriend. Maar na 15 jaar trouwe dienst breekt dan toch een keer het moment aan: moet ik voor een nieuwe gaan? De klant heeft gereden met een nieuwe G500 en een nieuwe G63 AMG. Beide vind hij het mooie voertuigen, maar ze gaven hem niet hetzelfde gevoel als zijn G500. “De nieuwe voertuigen hebben niet het ‘oer-gevoel’ zoals die van mij dat heeft” aldus de klant. Daarnaast heeft zijn huidige G500 zeer veel emotionele waarde, doordat zijn kinderen er mee zijn opgegroeid. Genoeg redenen dus om niet voor een nieuw model te gaan, maar de huidige G500 weer in een nieuw staat te brengen.

Het voertuig is compleet body-off geweest. Het chassis is gerestaureerd, gestraald, gespoten en geconserveerd. De carrosserie is opnieuw gespoten in de originele kleur. Technisch is het voertuig onder andere voorzien van nieuwe rem- en brandstofleidingen. Alle rubbers, afdichtingen en slijtage delen zijn waarnodig vervangen. Het geheel is brand schoon met nieuwe boutjes en verse olie terug in elkaar gezet. Het resultaat was alsof we 15 jaar terug in de tijd gingen en ooggetuige waren van een gloednieuwe G500 die net de fabriek uitrolde. 

Bekijk hier de foto's:

   
   
   
   
   
   
   

 

 

Meer nieuws...Om te verzekeren dat u al onze emails ontvangt, raden wij u aan de afzender van
deze nieuwsbrief aan uw adressenbestand toe te voegen