Klik hier voor de online versie


6 december 2013

Mensen met een grote auto zijn gelukkiger in de liefde en succesvoller in hun werk. 

Dat geldt niet alleen voor managers en andere veelverdieners maar ook voor jongeren zo blijkt uit onderzoek door online markt onderzoeksbureau No Ties/Peil.nl in reactie op de uitgave van het boek ‘Succes met je grote auto' van autopsycho-socioloog Erwin Wijman.

Nederlanders met een grote auto verdienen meer en zijn gelukkiger in de liefde dan mensen met een kleine auto. Bezitters van grote auto's vinden ook dat hun auto bij hen past en hun omgeving vindt dat zij maatschappelijk geslaagd zijn. Bovendien zijn ze ook nog eens aantrekkelijker voor anderen, vinden ze zelf. Een grote auto weerspiegelt succes in je werk, de liefde en in de straat. Wijman: "Met alleen hard werken en studeren, een sixpack-buik of glanzend blond haar kom je er niet. Het gaat om de auto".

In de onderzoekscijfers schuilt volgens Erwin Wijman een belangrijke boodschap voor autokopers, en voor ouderen in het bijzonder. Aangezien een auto je aantrekkelijker maakt, kun je maar beter een grotere of leukere auto kopen.

Van de bezitters van een grote auto geeft bijna een kwart (22%) rapportcijfer 10 voor zijn of haar liefdesleven. Bij de bezitters van middenklassers en kleine auto's is dat maar vijftien respectievelijk achttien procent, terwijl van de kleine-autobezitters niet minder dan zes procent zijn of haar liefdesleven afdoet met het schamele rapportcijfer 1.

Driekwart van de jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot 24 voelt zich ‘blij' als hij zijn auto op de parkeerplaats ziet staan. Boven de 35 jaar is nog maar drie procent van de Nederlanders verliefd op zijn of haar auto. Maar de bezitters van een grote auto vormen een uitzondering: van hen is één op de drie gek op zijn auto. Vooral vrouwen: zij blijken gemiddeld genomen verliefder op hun auto te zijn dan mannen.
Een kwart van de bezitters van een grote auto is ervan overtuigd dat zijn auto hem aantrekkelijker maakt voor anderen.

Succes met je grote auto: Wat je (niet) moet rijden om vooruit te komen
(Erwin Wijman € 19,95).

>Terug naar de nieuwsbrief

 

Meer nieuws...Om te verzekeren dat u al onze emails ontvangt, raden wij u aan de afzender van
deze nieuwsbrief aan uw adressenbestand toe te voegen