Klik hier voor de online versie


26 april 2013

Waarom originele Mercedes-Benz onderdelen

Jan Maarten Overbeek, hoofd magazijn Cor Millenaar BV, aan het woord over de kracht van originele Mercedes-Benz onderdelen.

Jan Maarten, waarom is het zo belangrijk om originele onderdelen te monteren?
Dat is belangrijk omdat originele onderdelen exact overeenkomen met de eisen van het betreffende Mercedes-Benz voertuig. Hiervoor zijn ze natuurlijk ook ontwikkeld, getest en gebouwd. Deze onderdelen zijn door hun unieke pasvorm beter, veilig en onderhoudsvriendelijk te vervangen. De delen zijn langer inzetbaar, zorgen voor langere onderhoudsintervallen en daardoor een hoger rendement.

En hoe zit het met garantie?
Op elk gemonteerd origineel Mercedes-Benz onderdeel, met uitzondering van slijtagedelen, zit 24 maanden garantie zonder kilometer beperking. Mocht het onderdeel binnen deze termijn defect zijn dan word het onderdeel inclusief de gemaakte arbeidskosten volledig vergoed door Mercedes-Benz. Bij imitatie delen is dat over het algemeen niet het geval.

Ook niet onbelangrijk, hoe zit het met de prijs verhouding ten opzichte van imitatie delen?
De prijs / kwaliteitsverhouding van de originele Mercedes-Benz onderdelen is erg goed. Vaak zijn de courante delen, zoals filters en dergelijke, even duur of maar een fractie duurder dan imitatie onderdelen. De langere levensduur van een origineel onderdeel en de kwaliteit maakt dat de klant uiteindelijk voordeliger uit is.

Hoe zijn jou ervaringen met imitatie onderdelen?
De passing is vaak het struikelblok. Je kan je voorstellen dat bijvoorbeeld een imitatie luchtfilterelement, wat niet helemaal goed past hierdoor ook minder functioneert en zelfs motorschade kan veroorzaken. Een origineel luchtfilter is geÔmpregneerd en daardoor waterafstotend en brandwerend. Een voorbeeld: de tunnelbrand tussen Frankrijk en ItaliŽ is ontstaan door een vrachtwagen met een niet origineel luchtfilter welke vlam vatte en in een ramp uit monde.

Wat vind jij het sterkste punt van de originele Mercedes-Benz onderdelen?
Dat zijn meerdere punten. De degelijkheid van het materiaal en hoge norm qua toleranties. Voorts de beschikbaarheid en snelle levering van de onderdelen. Mercedes-Benz heeft de logistiek zeer goed op orde, waardoor ik mijn klanten altijd zeer snel kan voorzien van het juiste onderdeel.

Heb je nog een speciale boodschap voor de lezers?
In mijn 35 jaar ervaring met auto’s waarvan meer dan 25 jaar als magazijnmeester heb ik ervaren dat ik met originele onderdelen mijn klanten echt goed kan adviseren wat heeft bijgedragen aan minder storingen en onnodige stilstand van hun voertuig. Daarmee win je vertrouwen en kunnen mijn collega’s van de werkplaats, zeker op langere termijn, een hoge servicegraad bieden. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om een tevreden klant.

Uw Mercedes-Benz is onze zorg.

Jan Maarten Overbeek
Hoofd Magazijn bij Cor Millenaar Mercedes-Benz

< Terug naar nieuwsbrief

 

 

Meer nieuws...Om te verzekeren dat u al onze emails ontvangt, raden wij u aan de afzender van
deze nieuwsbrief aan uw adressenbestand toe te voegen