Klik hier voor de online versie


11 januari 2013

Cor Millenaar B.V. sponsort G-Klasse voor The Artctic Challenge 2013!


In november 2012 kwam Sasja Brouwers bij ons in de showroom en vertelde ons dat zij deel wilde gaan nemen aan The Arctic Challenge 2013. Sasja, een bekende Aalsmeerse zangeres, wilt met deze rally geld inzamelen voor de Stichting “Achterste Voren”. Een stichting die Sofie en Emma, 8 en 10 jaar oud, naar aanleiding van de film “8ste groepers huilen niet” zijn begonnen met als doel wensen van ernstig zieke kinderen uit te laten komen. En dat kan mits er ook geldmiddelen voor zijn en blijven komen.
Allereerst was het van belang dat er een auto is om de rally mee te rijden en daarvoor wist Sasja aan welk adres ze moest zijn. Een goed doel sponsoren en tegelijkertijd onze producten laten testen in extreme omstandigheden, hier konden wij uiteraard geen nee tegen zeggen. Cor Millenaar B.V. stelde daarom direct een G-Klasse ter beschikking.

The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto's door ScandinaviŽ, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerst plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor de deelnemers en voor het voertuig om te zien hoe er wordt omgegaan met vermoeidheid, tegenslag en kameraadschap en dat onder arctische omstandigheden die we in Nederland niet gauw zullen mee maken. Een andere charme is dat veel teams deze toerrit aangrijpen om geld in te zamelen voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen. Rijden voor een goed doel is absoluut geen verplichting en iedereen maakt daarin zelf zijn/haar keuze.

Bij The Arctic Challenge Tour gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. The Arctic Challenge Tour is een uitdaging voor een equipe van twee personen (categorie personenauto's) en equipe van maximaal 3 personen (categorie truck / vrachtauto) waarbij geheel ScandinaviŽ wordt doorkruist en de deelnemers in extreme omstandigheden terecht kunnen komen. Snelheid mag dan wel geen criterium zijn, de afstanden van de etappes zijn soms dusdanig lang dat dag en nacht doorgereden wordt en er dus aanspraak wordt gedaan op het doorzettingsvermogen. Vaak onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul (tot 40 graden is mogelijk). Het mag duidelijk zijn dat mens en voertuig op dergelijke omstandigheden goed moet zijn voorbereid.

Als voertuig heeft Cor Millenaar B.V. daarom een Mercedes-Benz G400 CDI ingezet (zie bijgaand de foto’s) voor deze prachtige rit door ScandinaviŽ. Er wordt in 6 dagen tijd een afstand van 6500 tot 7000 kilometer.

Dit interessante evenement kunt u volgen via social media. Like Cor Millenaar B.V. Mercedes-Benz 4x4 op facebook en blijf op de hoogte! Daarnaast is er dagelijks verslaggeving van The Arctic Challenge op www.4wdclubcard.com die momenteel  in het teken staat van Le Dakar!

   

 < terug naar homepage nieuwsbrief 

 

Meer nieuws...Om te verzekeren dat u al onze emails ontvangt, raden wij u aan de afzender van
deze nieuwsbrief aan uw adressenbestand toe te voegen