Klik hier voor de online versie


20 september 2012

G63 AMG

Even geloofden we er niet meer in, maar in augustus gebeurde het; liefde op het eerste gezicht. We mochten voor het eerst proeven van de gloednieuwe G63 AMG. Uiteraard kenden we hem al van de foto’s en previews, maar nu zagen, voelden en hoorden we hem in het echt. Wat we zagen was de nieuwe voorbumper, grille, spiegels en impulsieve rode remklauwen waar de nieuwe 20” velgen precies omheen passen. Wat we voelden was de kracht, de strakke ophanging en de werkelijk voortreffelijke ‘Designo Exclusief’ AMG zetels. En wat we hoorde was de rauwe, als muziek in de oren klinkende, herkenbare AMG roffel. De nieuwe G63 AMG is een auto waar je direct verliefd op word. Ten opzichte van de G55 AMG is hij sterk verbeterd. De G63 reageert sneller en prettiger op het gaspedaal en de ophanging is opmerkelijk verfijnd.

Qua veiligheid is de nieuwe AMG ook verbeterd. Mercedes-Benz is met een systeem gekomen wat ervoor zorgt dat als de bestuurder in een bocht plotseling volgas geeft, de auto opdat moment maar de helft van zijn vermogen levert. Het gaspedaal kan tot de grond worden ingedrukt en zodra het stuur weer recht is gaat hij er weer als een kanon vandoor. De nieuwe opties als Distronic, wat ervoor zorgt dat de auto afremt wanneer u meer snelheid heeft als het object voor u. Dodehoekassistent, dit systeem geeft een signaal af, in de vorm van een lampje in de buitenspiegels, als er zich een object in uw dodehoek bevindt. Ook deze systemen hebben echt een toegevoegde waarde.

Waar we natuurlijk het meest benieuwd naar waren is het nieuwe interieur wat in alle types te vinden is. Alhoewel het voor sommige misschien even wennen was of nog steeds is, Mercedes-Benz heeft hier heel goed over nagedacht en we kunnen niets anders zeggen dan dat het erg fijn werkt en daardoor echt een verbetering is. Denk bijvoorbeeld aan Comand Online. Dit is het nieuwste Comand systeem van Mercedes-Benz en geeft toegang tot het internet via het mobiele netwerk van uw smartphone. Het scherm van het Comand systeem zit nu op een lijn met het combi-instrument. Met de arm op de armsteun kunnen we met behulp van de nieuwe Comand –controller het gehele Comand systeem bedienen. Allemaal vernieuwingen wat zorgt voor comfort van het hoogste niveau.
Kortom, Mercedes-Benz is er weer in geslaagd om de nieuwe generatie G-Klasse te verbeteren.

Bent u gecharmeerd van de G-Klasse en wilt u meer informatie? Neem dat gerust even contact met ons op.

 

 <-- ga terug naar de nieuwsbrief

 

Meer nieuws...Om te verzekeren dat u al onze emails ontvangt, raden wij u aan de afzender van
deze nieuwsbrief aan uw adressenbestand toe te voegen