Klik hier voor de online versie


20 september 2012

Reisverslag familie Dattatreya

Voor een goede relatie van ons, de familie Dattatreya, is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Afgelopen winter hebben zij met hun gezin een reis van drie maanden door Zuid Amerika gemaakt met hun G320 CDI. 
Uitgangspunt van Robi en Melisande is dat werken heel leuk is, maar dat er ook tijd moet zijn om te genieten. Hieronder het pakkende verslag van hun bijzondere ervaring:


"Na wat onderzoek naar de beste manier om door Zuid Amerika te reizen, werd uit uiteindelijk besloten de Mercedes G naar BraziliŽ te verschepen en vanuit daar door Bolivia en Chili naar de Grote oceaan te rijden. Vervolgens weer terug door ArgentiniŽ en Uruguay naar Buenos Aires. Vanuit Buenos Aires werd de auto terug verscheept en heeft het gezin het vliegtuig genomen. De auto is gemaakt voor het zwaardere werk en kon dan ook standaard, zonder aanpassingen mee.

Vanuit Nederland was het moeilijk betrouwbare informatie te verzamelen over wat ons precies te wachten stond. Veel mensen zagen allerlei problemen en het was ons niet gelukt mensen te spreken die zelf een dergelijke reis hadden ondernomen met hun kinderen. Wij besloten het toch te doen. Uiteindelijk hebben wij in 3 maanden ca 10.000 kilometer gereden en op ca 30 verschillende plekken geslapen. De auto zelf was fantastisch. Of het nu ging om rivier doorwadingen in het Amazone regenwoud, moddersporen in Bolivia, bergpassen op 5200m, een etappe van de Dakar-rally voor motoren of de 18 baans wegen door Buenos Aires, de G heeft ons nooit in de steek gelaten.

Het enige is, dat de G niet ontworpen is om roet uit te stoten. In Bolivia waar alleen lage kwaliteit diesel beschikbaar is en de verbranding op 4000 m niet optimaal is, waren wij lange tijd de enige auto die geen grote zwarte rookpluim met zich meesleepte. Tussen Potosi en Uyuni, hield de motor er echter mee op. Na de diesel- en luchtfilter gecontroleerd te hebben, hield de technische kennis op. De satelliet telefoon en de Wegenwacht boden uitkomst. 2 uiterst professionele medewerkers van de Wegenwacht gaven de opdrachten die op 4000 aan de andere kant van de wereld werden uitgevoerd. Uiteindelijk werd de oorzaak gevonden: 2 dichtgeslagen roetfilters! Na de uitlaat te hebben losgekoppeld, konden wij terug rijden naar Potosi. Hier hebben wij ťťn roetfilter schoon gemaakt en de andere verwijderd. Hierna hebben wij onze reis verder probleemloos kunnen vervolgen, alleen nu ook met een rookpluim achter de auto.

Uiteraard kijken wij heel vaak terug op deze geweldige ervaring. Het was heel bijzonder en als u twijfelt over een dergelijke reis, kunnen wij alleen maar adviseren gewoon gaan! Een uitgebreid verslag kunt u lezen op travelpod.com.”

 

 <-- ga terug naar de nieuwsbrief

 

Meer nieuws...Om te verzekeren dat u al onze emails ontvangt, raden wij u aan de afzender van
deze nieuwsbrief aan uw adressenbestand toe te voegen