4 december 2010

Mini Dakar Hardenberg 

Mini Dakar 13 en 14 November.

31 auto’s en 2 trucks stonden aan de start bij de Mini Dakar Hardenberg. De eerste dag was door de vele regen van de afgelopen dagen zwaar voor de deelnemers en de organisatie. De proeven zijn gedeeltelijk ingekort, er is een start tussenuit gehaald en de avondetappe is flink vervroegd zodat er nog in het licht gereden kon worden. Het terrein was zwaar, waardoor er echt offroad gereden moest worden en de rijvaardigheden van de deelnemers op de proef gesteld werden.

Om onze ML 350 EVO II in actie te zien; zie de beelden van RTV Oost http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=117955

De regen was de bepalende factor bij de Mini Dakar Hardenberg. De deelnemers die de Breslau goed kennen kwamen dan ook goed weg met de proeven in deze wedstrijd. Het beeld werd bepaald door modderige proeven, natte officials en vastgereden terreinauto's. De organisatie had er de handen vol aan, want al het voorwerk bij het uitzetten van de proeven was door de herfststormen teniet gedaan. Alleen door 's nachts doorwerken lukte het om de rijders weer een proef te kunnen voorschotelen.

Niek Goverts, één van de organisatoren van deze mini Dakar, vertelde vooraf dat hij de navigatie moeilijk zou maken, en dat is gelukt. De complete top op Arno Baauw en Hank van der Spank na vergisten zich in het roadbook. Bekijk de eerste videobeelden in dit bericht!
De discussie hierover liep stevig op, waarbij zelfs de videobeelden van de on board camera van een van de deelnemers erbij werd gehaald. Vooraf zei Niek Goverts “ik verwacht dat de navigatie deze wedstrijd bepalend gaat zijn voor de einduitslagen, ze moeten echt goed opletten!” Er zijn een aantal teams die van mening zijn dat de proef op een onduidelijke manier is afgelint, waardoor ze verkeerd zijn gereden. Nick Casteele vertelt “we reden achter een clubje aan en ineens klopte het niet meer. Fabian was helemaal boos, ‘lees toch die plaatjes’, maar bij de finish bleek gelukkig dat ik niet de enige was, al die mannen stonden met hun roadbook te kloooien.” Morgenochtend op de briefing verwachten we de definitieve uitslag over de kwestie met de navigatie. Peter Zondag van de NTA vertelde al dat de proef van zondag weer gewoon wordt voorgereden en verkend. Peter staat nog na te puffen van een lange dag. “We zijn met meer dan 60 vrijwilligers in touw om de wedstrijd hier rond te krijgen. Het is een enorme klus, maar vandaag is het gelukt om een goede wedstrijddag neer te zetten. Het is grandioos hoe we in de gemeente Hardenberg worden ontvangen, en hoeveel enthousiasme er is voor de wedstrijd
De proeven zijn mooi en uitgestrekt, tussen de boerderijen door en over de velden. Simon van der Velde is razend enthousiast “Dit is echt lekker offroad, fantastisch rijden op geweldige proeven.” Ronald Schoolderman “de kansen zijn voor iedereen gelijk, en dan hebben we een superwedstrijd.”
Leon de Wit en Ton Stoker die met de vrachtwagen meerijden hebben goed gereden. “De baan was zwaar, de motor heeft er flink werk aan” vertelt Leon de Wit, die in de week voor de wedstrijd nog snel z’n vrachtwagen in orde heeft gemaakt.
Johan Elfrink, die wederom met de Mercedes Benz ML350 EVO II aan de start verscheen, heeft de auto weer goed aan de tand kunnen voelen. “ we hebben de auto nog niet maximaal belast, maar met een complete nieuw suspention welke afgelopen weekt gemonteerd is, wordt wel duidelijk wat dit voertuig allemaal in huis heeft” We kunnen dus nog wel iets van het team, welke wordt ondersteun door de Mercedes-Benz specialist Cor Millenaar BV.
Minder fortuinlijke deelnemers waren er ook. De DS Crosser heeft het op zaterdag uitstekend gehouden, maar op zondag is de tussenbak bij een sleepactie overleden. Jammer voor de fans, die de auto met veel plezier volgden. Peter Moonen heeft niet alleen de motor, maar ook een van de differentieels van zijn Rocky gesloopt, en Sasja en Niels hebben hun Vitara gerold met flink wat blikschade tot gevolg.
Er zijn spannende ontwikkelingen, en zoals Niek Goverts in de Stentor al meldde is er uit verschillende hoeken in Europa belangstelling voor dit evenement. Wat ons betreft volgend jaar weer!

Klik hier voor de foto's van de Mini Dakar 

 

Meer nieuws...

Cor Millenaar B.V. Oosteinderweg 340,1432 BE Aalsmeer Tel: 0297-330011 Fax: 0297-330012