17 juli 2010

G-Klasse Brabus

We hebben het hier over de Brabus G V12 S Biturbo Widestar. Dat klinkt indrukwekkend maar hij s ook indrukwekkend! Alleen is Brabus niet de enige tuner die in Genve met een 700 pk sterke off-roader komt, ook Mansory toont er namelijk n.
Brabus lijkt ieder jaar de grens van het vermogen hoger te leggen. Werd vorig jaar de lat rond de 600 pk gelegd, dit jaar is deze alweer verhoogd naar 700 en zelfs 800 pk. De V12 die in het vooronder ligt is in eerste instantie ontwikkeld voor de Brabus Rocket maar heeft nu tevens een plekje gevonden in deze brute G-klasse. De 700 pk is bereikt door onder andere grotere turbo's te plaatsen, een verbeterde intercooler en een vernieuwd uitlaatsysteem wat speciaal is ontwikkeld voor de G-klasse. Aan de zijkant heeft Brabus dan ook nieuwe fraaie chromen uitlaten gemonteerd die een diepe en donkere grom produceren. Het perfecte geluid voor een auto die er zo uit ziet.

Het uiterlijk van de Brabus is ook behoorlijk aangepakt. Aangezien we het hier over een zeecontainer hebben spreekt het eigenlijk voor zich dat de Brabus niet in staat is de aerodynamica zo te verbeteren dat de bolide 300 km/u zou kunnen bereiken. Met een begrensde topsnelheid van slechts 240 km/u is de auto eigenlijk niet enorm snel. Een stuk indrukwekkender is de acceleratietijd naar de 100 km/u. Dit klusje kan de G-Klasse namelijk klaren in slechts 4,3 seconden. Het bodywerk is door Brabus met een behoorlijk twaaf centimeter verbreed. Andere toevoegingen aan het exterieur zijn nieuwe mistlichten en LED-dagverlichting. De wielkasten kunnen opgevuld worden met velgen uiteenlopend van twintig inch tot 23 inch. Met zulke enorme velgen lijken de remschijven misschien klein, dat zijn ze echter niet. Brabus monteert remschijven die 380 millimeter meten.

Cor Millenaar BV, kan bijvoorbeeld ook alleen de Widestar Kit leveren en laten monteren voor uw auto.

Klik hier voor de uitgebreide PDF van de Brabus G-Klasse

 

Meer nieuws...

Cor Millenaar B.V. Oosteinderweg 340,1432 BE Aalsmeer Tel: 0297-330011 Fax: 0297-330012