13 juli 2009

G-Klasse krijgt aantal nieuwe opties en kleuren

Mercedes brengt naar jaarlijkse gewoonte een aantal verbeteringen aan in de G-Klasse. De langstlopende modelreeks van Mercedes is net dertig jaar geworden.

In plaats van het model uiterlijk te veranderen blijft Mercedes al sinds 1979 trouw aan de hoekige, stoere lijnen. Ook nu zijn de aanpassingen niet op het eerste gezicht vast te stellen. Of je zou moeten letten op de nieuwe kleuren (palladium silver metallic en designo platinum magno) en het nieuwe wieldeksel met Mercedes-ster op de kofferklep.

De G-specialisten vestigden hun aandacht vooral op het interieur, ontwikkelden nieuwe stoelen en voegden enkele Design-ledersoorten toe aan het gamma. De nieuwe voorstoelen verbeteren het comfort en de steun opzij. Ook de achterbank werd gemoderniseerd om overeen te komen met het ontwerp van de voorstoelen. Voorts heeft Mercedes de optionele multicontourstoelen en de ventilatie van de stoelen verbeterd.

Zelfs een dertigjarige kan zich tegenwoordig niet meer vertonen zonder mp3-speler. In het handschoenenvak zit nu standaard een Aux-in-aansluiting. Wil je een iPod aansluiten dan is die optie er met de zogenaamde media interface. Ook sfeerverlichting in het interieur, een lederen dashboard of extra chroom behoren tot de opties.

Het gamma van de G-Klasse bestaat uit drie varianten: een korte stationwagon, een lange stationwagon en een cabrio. Die zijn er in twee versies, namelijk de G350 CDI (die vroeger G320 CDI heette maar dezelfde V6 diesel heeft) of de krachtige G500 met 5.5 V8 benzine. De lange stationwagon bestaat eveneens als G55 AMG of als G500 Guard met bepantsering.

En zo blijft de G-Klasse de jaren aan elkaar rijgen. Hoe lang dat nog zal duren? Zeker tot 2015, zo staat in het contract tussen Mercedes en Magna Steyr dat de G assembleert in Graz (Oostenrijk).

 

Meer nieuws...

Cor Millenaar B.V. Oosteinderweg 340,1432 BE Aalsmeer Tel: 0297-330011 Fax: 0297-330012