Voertuigvolgsysteem VVS+

G-center BV verzorgt het inbouwen en de herkeuring van* SCM / VVS+ gecertificeerde volgsystemen, die de verzekeringsmaatschappijen verplicht stellen.

Voertuigvolgsystemen kunnen op alle voertuigen worden toegepast. Een voertuigvolgsysteem kan de locatie van een gestolen voertuig doorgeven aan een Particuliere Alarm Centrale. Deze PAC heeft direct contact met de politie, zodat zij het voertuig kunnen aanhouden. Op deze manier worden er vele voertuigen na diefstal terug gevonden.


Voertuigbeveiliging door voertuigvolgsystemen

Opvolging
Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is, naast een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding, de afhandeling van de melding door de politie. Om dit te garanderen, is ervoor gekozen alle alarmmeldingen te laten verwerken via een officiŽle gecertificeerde meldkamer (PAC).

Basisbeveiliging
Het beveiligen van een voertuig met een voertuigvolgsysteem heeft alleen zin als het voertuig is voorzien van een goedgekeurde startblokkering. Voor het verstrekken van een voertuigvolgcertificaat is de aanwezigheid van een Kiwa SCM goedgekeurde startblokkering of hoger vereist. De basis beveiliging dient dus eerst gecertificeerd te worden voordat er een voertuigvolgcertificaat kan worden aangemeld op een voertuig.


Voertuigvolgsysteem PLUS jamming detectie
Een systeem voorzien van jamming detectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een extra blokkeerconditie in, welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden.

Vanaf 1-1-2015 is het alleen nog mogelijk om een voertuigvolgsysteem met jamming detectie te certificeren.